Naobertour

Beluister 11 podcasts voor de Onze Naoberkrat die wij in samenwerking met Van Mien hebben ontwikkeld. 11 producenten van streekproducten worden door Linda Commandeur geïnterviewd... luister je mee?
11xpodcasts
11xpodcasts

In het rampjaar 2020 – toen alle deuren dicht gingen – is de maaltijdkrat Onze Naoberkrat spontaan ontstaan. De restaurants stopten met koken en serveren, maar de koeien hielden niet op met melk geven. Met Onze Naoberkrat konden lokale boeren direct aan de consumenten leveren en kwamen zo van (een deel van) hun voorraden af. Nog steeds levert Onze Naoberkrat wekelijks lokale maaltijdkratten in de Achterhoek.

In 2021 is samen met Eetwinkel Van Mien de zogenaamde Naobertour ontwikkeld. Weer was het land in lockdown, maar met Onze Naobertour voelde het alsof je zelf bij de boer aan de keukentafel zat. Tijdens de Naobertour reed je langs verschillende boeren om overal een ingrediënt op te halen en onderwijl luisterde je naar de verhalen van die boer. Met deze ingrediënten en alle boeren in je hoofd, maakte je savonds thuis een fijn Naobermaal voor de hele familie.

Schuif zelf aan de keukentafel van onze Naoberboeren en luister naar hun verhaal.