Burgemeestersontbijt 2019

In november tijdens het nationaal Schoolontbijt is een burgemeestersonbijt georganiseerd in de gemeente Oude IJsselstreek met streekproducten.

De burgemeester, Otwin van Dijk, opende het ontbijt en heette de 50 kinderen van groep 8 van harte welkom. ‘Een super ontbijt met super lekkere producten uit de streek, dat moet er toch wel ingaan bij jullie’, zo begon zijn verhaal. ‘En het is het eerste streekproductenontbijt in de gemeente, dus een unieke gebeurtenis’. 

Een super ontbijt met super lekkere producten uit de streek, dat moet er toch wel ingaan bij jullie

Het ontbijt was een doorslaand succes met prachtige streekproducten. Speltbrood van bakkerij ten Have uit Silvolde ondersteund door een verhaal van Ingrid Steverink over hoe spelt groeit en tot brood wordt gemaakt. Allerlei producten uit de landwinkel van Luemes in Ulft, eieren van Tomesen in Wijnbergen, en alles was aan het eind schoon op.

Elk kind kreeg een placemat mee naar huis waar de namen en locaties van de producenten op stonden. Volgend jaar weer dus. Helaas lukte het niet meer om ook in Doetinchem zo’n prachtontbijt te realiseren. Gaan we volgend jaar zeker ook doen.

Fotoimpressie van het schoolontbijt 2019

Schoolontbijt placemat

Pdf (4 mb)