Horecatour 2019

De bustocht met horecaondernemers in november was een succes. Met zo’n 40 horecaondernemers uit Doetinchem en omstreken op bezoek bij een drietal bedrijven voor horen, zien en proeven.

Kaasboerderij Weenink in Lievelde beet de spits af. Natuurlijk werd er een kaasplankje gepresenteerd, terwijl Maurits Steverink van de Stichting Achterhoek Food zijn visie gaf over de kwaliteit van Achterhoeks vakmanschap en producten:

‘Onze naegelholt is zeker zo goed als Parmaham uit Italië en onze rauwe ham als de seranoham uit Spanje en dat mogen we met z’n allen meer uitdragen. Daarom de oproep: Laten we de Achterhoek meer op de menukaart zetten en het Italië van Noord-West Europa worden.

Maurits Steverink, Stichting Achterhoek Food
Duurzaam koken

Hoe je alles uit de streek benut om duurzaam te koken en te eten, dat leerden we bij Nel Schellekens in het nieuwe Keunenhuis in Winterswijk. Een ‘goddelijke’ lunch met o.a. bietenbalkenbrij, bloedworst, tong, ossenhart en streeksappen en -wijnen. 

Distillaten van Achterhoekse ingrediënten

De groep was niet weg te krijgen voor het laatste bezoek aan de Distilleerderij de Bronckhorst. Hier maakt Erik Legters van louter Achterhoekse ingrediënten heerlijke distillaten – o.a. gin, grappa’s en whiskey – die uitgebreid geproefd werden. Ook Combrigro Foodservice en de Vereniging Streekproducenten Achterhoek (VSA) waren vertegenwoordigd met bijzondere lokale producten. Deze unieke samenwerking tussen Combrigro en VSA zorgt ervoor dat horecabedrijven op één adres en met één factuur van ruim 40(!) Achterhoekse producenten, streekproducten kunnen bestellen.

Fotoimpressie van de horecatour: