In de Stichting Foodpromotie Achterhoek werken experts uit verschillende disciplines samen. Dit team van producenten, horeca professionals, deskundigen uit de retail- en financiële wereld en voortrekkers in plattelands ontwikkeling draagt ideeën aan om de doelstellingen te realiseren. Ook geven zij sturing aan de uitwerking in de praktijk.

Retail

Streekproduct heeft nu een snelweg naar de klant

Koks koken graag met streekproducten. Consumenten zijn er happig op. Maar via transport bij die kok en consument komen? Ja, dat blijft een hels karwei voor streekproducenten in Oost-Nederland. Een grote regionale groothandel, Combigro Helmink, wil daar een eind aan maken.

Lees verder »
Retail

Jan Steverink: ‘Ik zoek altijd uitdagingen’

Aan het eind van een doodlopende weg in de Slaege, Silvolde ligt de boerderij van Jan en Ingrid Steverink, midden tussen de velden. Jan en Ingrid hebben een pluimveebedrijf, maar minstens zo interessant, ze runnen daarnaast allerlei innovaties in streekproducten.

Lees verder »